onsdag 3 november 2010

Grattis Posten till sämsta servicekvalité

Detta är inte första gången Posten klyddar. Idag skulle jag få ett paket från Holland men avsändaren hade skrivit fel adress. Ringde Posten för att be dem ändra adress men det kunde bara avsändaren göra. Jag bad dem söka efter paketet men de kunde bara söka på svenska kollinummer. Efter ett samtal till avsändaren lyckades jag få ett DPD-nummer som svenska Posten faktiskt kunde hitta. Då visade det sig att de har försökt leverera igår men adressaten var okänd. Tydligen gäller inte eftersändning paket, Posten vägrar ändra adressen trots att avsändaren ringer dem och jag får inte hämta det på terminalen. Anledningen de ger är att paketet redan sorterats som retur. Så nu måste paketet tillbaka till Holland bara för att de ska ändra adressen. Om mitt företagsnamn stått på dörren hade de aviserat det så jag kunde hämta det, och då hade avin skickats till min nya adress. Är det bara jag som inte ser logiken i det här?!

0 kommentarer: