måndag 2 augusti 2010

Ölandstrippen

Efter nästan 2 veckors semester hemma kände vi att vi var tvugna att komma hemifrån lite så vi styrde kosan mot Öland för att kika runt lite. Vi körde dit torsdag morgon och landade på Öland runt lunchtid. Vi har fått en bra bok av Annies mormor som tipsar om intressanta saker och platser runt om i vårt avlånga land och i den tipsades det om ett café som skulle vara något alldeles extra. Sagt och gjort, vi rullade dit för en bit mat. Besöket resulterade i att vi betalade dyrt för tråkig fika som vi inte ens blev mätta av, och det enda speciella med caféet var att de hade en uppstoppad apa... Stay away från Café Mejeriet!


Därefter drog vi oss nedåt söder till Södra Bruket för att checka in på vandrarhemmet. Väldigt litet rum, väääldigt mjuk säng men det funkade fint förutom lite öm rygg dagen efter.
Ett besök upp i Långe Jan hör ju till så det blev vårt nästa stopp. Efter några stopp pga kor på vägen kom vi till slut fram. Hutlöst att betala 70:- per person för att gå 200 trappsteg upp, titta på utsikten och sen gå ner igen men vi gjorde det iallafall!


Utsiktsbilderna ligger i den riktiga kameran så ni får hålla tillgodo med en ko :-)

Vad gjorde vi sen, dags att tänka lite... Vi stannade till på massor av små gårdsloppisar och gårdsbutiker. Bland annat handlade vi ekologiskt odlad havtorn i form av saft, kryddsalt och marmelad. Mumsigt! Lagom tills vi var hungriga var vi lägligt nog vid Borgholms slottsruin så vi tog in på restaurangen bredvid och käkade köttbuffé. Äppelträrökt fläsk är gottigottgott! Dessutom har jag för första gången i mitt liv ätit lamm som inte smakade kofta! Det blev ett stopp till på vägen hem i en litem hamn som jag inte kommer ihåg vart det var, kanske Färjestaden. Några butiker hade kvällsöppet så vi passade på att köpa ett fint ljusfat och ett fint ljus som såg ut som en ros.

Fredagen spenderades mestadels på djurparken och Solliden men vi hann även med att äta kroppkakor (URK) och köra in på några loppisar. Vi var tvunga att fynda något så vi fick med oss några fina ljushållare eller vad man kallar det för :-)
Här kommer två bilder från djurparken, resten ligger i kameran. Sen får det vara slut för denna gång!


Okej, en till då! Mästerfotografen :-)


1 kommentarer:

Anonym sa...

Vi skall disskutera det en dag men någon KO är det inte!!!!!!!!!!!!!

Mvh
Mats