tisdag 23 februari 2010

Väder!

Efter att ha diskuterat det konstiga fenomenet att de flesta svenskar drar till med att prata väder så fort det inte verkar finnas något att säga så känner jag nu mig manad att agera som en typisk svensk och till och med blogga om det!
I helgen var vi nere i Skåne och på lördagen var det plusgrader. Skönt tyckte jag, nu kommer våren. Men vad tror ni händer när vi kör upp på söndag kväll? Efter hand som vi närmar oss "hemstaden" så sjunker temperaturen med jämna mellanrum. Så här såg det ut när vi var framme!


21 minusgrader!! Nästan så man skulle flytta till Sibirien för att få ett mildare klimat! Toppen av isberget var att det var näst intill omöjligt att hitta parkering, alla bilar längst gatorna var insnöade och de större parkeringsytorna gick inte att köra in på med en vanlig bil. Efter en stunds rundåkning var det en gubbe som skottat ut sin bil och körde iväg så den platsen var jag snabb att sno åt mig.
Det jobbas dygnet runt med att ploga och forsla bort snöhögar, kommunen har anställt ett antal snöskottare på heltid som jobbar med att skotta snö från hustaken så inte fler tak ska rasa in. Man kan undra vart de gör av all snö de kör bort, det lär ju bli ett antal lastbilsflak per dygn att göra av nånstans. Hur mycket snö ryms egentligen i de djupa skogarna i småland?

0 kommentarer: