söndag 1 november 2009

Helgen som gått

Jaha, så vart ännu en helg i Skåne avverkad. Det har blivit mycket körande på sista tiden, nästan så jag börjar tröttna på att köra bil. Det trodde jag inte ens var möjligt att göra!
Har lite dåligt samvete att jag inte hunnit med att vara så social med Annie senaste tiden. Först var det väldigt mycket jobb, och nu är det bilen som tar tid. Känns som de senaste veckorna nästan helt gått åt till att hålla på med bilen. Förlåt! :)

Efter raset i Danmark var jag ganska inställd på att byta axlar till något grövre men nu blev det att jag renoverade upp axeln istället. 
Nytt starkare innehåll i diffen och förstärka drivaxlar från Alloy.


Ska bli kul att se om lamellbytet i diffen ger något resultat, det var ganska nerslitet det som suttit där i över 18.000 mil. Jag visste inte ens den var utrustad med det. Bilden visar de nya lamellerna.Att göra rent i diffhuset och axelröret tog sin lilla tid. Inte direkt ett rent brott om man säger så, ser snarare avvridet ut och sen malt.

Bytte även hjullager idag eftersom det följde med Alloy-axlarna, monterade de nya lamellpaketen i diffen och sidodreven. De andra 2 dreven i diffen får jag hjälp att montera imorgon eftersom jag inte hann och eftersom jag inte gjort det tidigare och inte vill göra fel.

1 kommentarer:

Annie sa...

Det gör ingenting. Ibland har man mindre tid helt enkelt, den tar vi igen senare!