söndag 4 oktober 2009

Första garagestunden på längeNu har det börjat hända något med bilen igen. Jag har inte haft tillgång till verkstad sen vi flyttade till Jönköping, nu är jag dock inflyttad i nytt garage så det ska förhoppningsvis börja hända lite igen.
Jag var ute idag och sökte efter läckan i min växellåda, det visar sig att tråget fått en smäll uppifrån i ena hörnet så det böjs ner. Får bli till att montera ner tråget och böja in hörnen lite och montera upp med ny packning.
Passade också på att trixa lite med min unispot, ena a-stolpen är ganska hyfsad nu, 3-4 pinnar till och lite krympning så är den redo att måla.


Pinnar på plats, man ser även märken efter några pinnar jag använt klart och knipsat av. De slipas ner sen.
Sen sätter man fast draghandtag eller glidhammare på pinnarna och trixar lite, båda har snabbchuck så det är bara att stoppa pinnen i hålet och vrida till så är det klart att dra.


Såhär ser den ut... Pistolen punktsvetsar fast pinnarna, sen kopplar man på glidhammaren mha snabbchucken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser väldigt avancerat ut. Man ser ju tydligt att du är ett proffs!

Anonym sa...

Inte för att jag förstår mig på bilar men du verkar ju väldigt målmedveten och vet vad du gör :)
Mamma