måndag 21 september 2009

Ett steg närmre Vättern runt...

I helgen var vi och hämtade två racercyklar som en av killarna på kontoret haft stående sedan Vättern runt. När vi satt där på deras uteplats och drack kaffe o snackade cyklar skrämde han upp oss lite. En kompis till honom skulle stanna men lyckades inte knäppa loss fötterna så han bröt ena benet… hoppas vi klarar det bättre tänkte jag, några benbrott vill vi inte vara med om!

Tänkte jag skulle provcykla den ena idag eftersom det är olika storlek på ramarna. Det är inte världens lättaste att få skorna att låsa fast sig kan jag säga, men efter några försök lyckades jag komma iväg. Cykeln kändes lite liten så jag ska testa den större nästa gång, annars funkade den bra men jag hade velat ha bromshandtag även uppe på styret och inte bara nere i bojen.
På väg hem kom det en bil som körde lite fort när vi skulle över vägen så vi var tvungna att stanna… självklart lyckas jag INTE att få loss fötterna… det enda jag hann tänka var "Satan, nu jävlar bryter jag benet" sen låg jag där på marken och Annie bara stod o skrattade! Haha, tur jag inte slog mig iallafall.. Min boblebee tog emot fallet fint.
Jag tror nog man lär sig tekniken ganska fort, Annie är dock avskräckt och vill ha korgtrampor istället så vi får jaga rätt på sådana om ramen är lagom storlek för henne.

Till en helt annan sak… Tradera. Jag vann ett par auktioner förra veckan, klockor som är svåra att få tag på i Sverige och som tillverkas i begränsade ex. Till hyfsade priser dessutom, wohoo :)
Mina försäljningar har inte direkt lyckats dock, det slutade med att jag tog bort i stort sett alla böcker eftersom de inte fått ens 1:- i bud på nästan en vecka. Känns olönt att sälja de för ingenting, så desperat är jag inte. De får samla damm på kontoret istället, förhoppningsvis är det nån som är intresserad av att läsa i dem.

Min stackars bil står fortfarande och skäms på parkeringen. Den bra nyheten är att den inte läcker olja längre, den dåliga nyheten är att det bara beror på att växellådan är tom :D
Har beställt ett nytt oljetråg från SBV, förhoppningsvis kommer det hyfsat snabbt eftersom det är tävling i Danmark i oktober. Sen är bara problemet vart jag ska hålla till. Det finns i och för sig en "Gör det själv" här ute i ghettot haha.

2 kommentarer:

Annie sa...

När du skriver så låter jag jätte elak. Jag frågade faktiskt hur det var med dig OCH jag tyckte synd om dig. Puss puss :P

Joakim sa...

Man kan justera SPD-pedalerna s... Läs merå att de dels är lättare att klicka i, och dels är lättare att klicka ur. Men då är risken att man klickar ur vid acceleration eller klättring, och det är inte heller kul. Tricket är att vika foten åt sidan och dra utåt när man vill komma loss. Det tar lite tid att vänja sig, men nu för tiden tänker jag inte ens på det. Tror jag har ramlat en gång med SPD och i alla fall minst fem med korgar, eftersom de jävla strapsen har en jobbig tendens att fastna i skorna, Rätt skor med slät överdel är att rekommendera. En annan nackdel med korgar är att man inte kan använda kraften uppåt på samma sätt som med SPD. Svårt att förklara men det är rätt stor skillnad, eftersom den ena pedalen är fäst under skon, och den andra liksom hänger på foten. Med SPD kan du dra foten uppåt på ett naturligt sätt, men med korgar måste du spänna foten eller hur man ska förklara det.. Mitt tips är att försöka få ordning på SPD-användandet. Det är helt klart värt det :)