torsdag 27 november 2008

Inte ett enda sms har man fått idag...

fast det beror bara på min egen glömskhet, mobilen ligger där hemma innanför dörren :D

onsdag 26 november 2008

Anni(e)versary

I måndags firade jag o mitt hjärta tre månader tillsammans. Det blevrestaurangbesök och bio. Däremellan passade vi på att tina upp oss meden varm choklad-fika :-) Bra mat, god fika och en bra film, Twilight.Och framför allt det bästa sällskapet jag kan tänka mig! Love u!!

måndag 24 november 2008

Startspärr TJ 1997

Alla bilar från och med 1997 måste ha startspärr (immobilizer). Eftersom Wrangler 1997 inte hade detta så monterades en extern startspärr, annars hade de inte kunnat sälja bilar i bland annat Sverige (tror det gäller alla EU-länder). Problemet är dock att biltillverkarna bara måste tillhandahålla resevdelar i 10 år och nu är ju bilen äldre än så. Detta gör att fjärrkontrollerna inte tillverkas längre, och eftersom jag bara har 1 fungerande kvar så bestämde jag mig för att koppla ur startspärren. Detta är väldigt enkelt.

1. Hitta enheten, den sitter snett bakom stereon på torpedväggen, fäst med kardborrband. Det går att komma åt den under ratten men jag är inte så vig så jag monterade bort mittkonsollen. Det du letar efter är en svart dosa som det står Rockwell på.

2. Låt bilen ha varit igång minst 5 minuter, sen kopplar du ur kontakten från dosan. Om bilen inte varit igång i minst 5 minuter så går bilen inte att starta utan dosan i.

Såhär ser den ut:

Snö & is

Jag vet inte varför men när det kommer snö så blir man som ett barn igen. Snöbollskrig, pulkaåkning o allt vad det nu kan vara. Inte för att jag e så himla vuxen i vanliga fall heller men det är nåt speciellt med snö. Denna helgen har det hunnits med snöbollskrig och en runda i skogen. Det blev ingen långrunda men det var skönt ändå. Fattades bara varm choklad framför brasan när vi kom hem :D

Min bil har fått en liten överhalning i helgen också. Efter tävlingen i Blåningsmåla var den väldigt trasig men nu ser den nästan ut som tidigare. Några bulor som ska rättas till bara men det får vänta tills jag har min magna-spot.

Bilen hade dessutom frusit så den inte gick att starta, jag antar att det kommit vatten i startmotorn. Efter 15 sekunders värmning med varmluftpistol startade den igen. Tänkte tömma och torka startmotorn men gav det inte ens ett försök eftersom  en viss "expert" som jag inte nämner vid namn sa att det inte går. Så idag när jag skulle till jobbet har skiten frusit igen :D     

onsdag 5 november 2008

Hmm Powerpoint = utbildning?

Idag skulle jag minsann på en utbildning i LABC som kommunen sponsrade med. Eftersom jag gått några kurser tidigare som varat hela helger, med både teori, praktik och avslutande simulantövningar med realistiska skador så blev jag något besviken när det var en 2 timmar lång dragning med powerpoint. Bara teori! Att dessutom lyssna till vissas snackande om att den har det på sin bil, han har gjort så och allmänt besserwissrande om hur man gör A på bil B fick mig att längta därifrån :D Vi fick iallafall se brandbilar, och insidan av en ambulans och vad de har för saker  i den... alltid något.

För övrigt har jag ont i mina ben! Jag kan inte fatta det, efter nybörjaryoga!! Jag var där med Annie, hennes kompis som kallar mig cowboyen tydligen (undrar varför!!) och hennes kille. Det hela var väldigt enkelt förutom att hålla balansen, konstigt egentligen för jag har inbillat mig att jag har superbalans... fast det e klart, det var ju några år sen jag stod å skateboards och surfingbrädor :) Trots att det var så lätt och att jag inte ens blev svettig så har jag iallafall ont i mina ben, i baksidan av låren. Kanske jag tänjde för mycket eller nåt, vad vet jag. Det var iallafall bra nervarvning men i fortsättningen får det nog vara snäppet mer avancerat.

Nu ska denna cowboyen hoppa ur bootsen och krypa till kojs!

tisdag 4 november 2008

Ubuntu på svenska i min pico-itx :)

Ubuntu på svenska i min pico-itx :)