onsdag 20 augusti 2008

Sista rycket

Så vart det sista rycket med bilen. Eftersom den gått ett antal mil för långt utan byte av olja i diffarna så var det dagens insats. Eftersom jag räknat med att där skulle finnas ett hål att tappa ur oljan genom så hade jag ingen tätningsmassa men som tur var hade Mats en liiiten tub som skulle räcka till en av diffarna. Bak kändes oljan hyfsad så den lät jag vara, fram däremot var katastrof. Det började bra med att oljan rann över när jag öppnade pluggen, diffen e vääldigt svår att överfylla för att inte säga omöjlig och det visade sig att oljan var helt grå. Den har med andra ord tagit in vatten, sådär typiskt obra att ha kört på den oljan så långt att jag inte ens vågar berätta hur långt jag kört haha!
Nästa tabbe var när jag skulle ta en bild på insidan av diffen och lyckas tappa mobilen rakt ner i oljekaret jag just tappat ut 1 liter surströmmingsluktande diffolja i. Den höll iallafall men det hörs väldigt dåligt när man försöker prata med nån, dessutom kommer mitt öra lukta surströmming och det går ju inte för sig haha. Det får bli en ny imorgon. Mats hade inget emot att ha fisköra så han tyckte jag kunde donera den till honom :D
Nu är bilen klar iallafall och det är snaaart dags för vad som antagligen kommer bli årets roligaste offroadträff!0 kommentarer: